ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΕΛΙΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τα μπουρμπουρέλια είναι μίγμα διαφόρων δημητριακών όπως σιτάρι, καλαμπόκι, φασόλια, φακές, ρεβύθια, κουκιά, μπιζέλια τα οποία μαγειρεύονται παραδοσιακά στην Κεφαλονιά την ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου (21 Νοεμβρίου). Το έθιμο αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι η γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου βρίσκεται ακριβώς στο μέσον της εποχής της σποράς και γι΄ αυτό η Παναγία …

ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΕΛΙΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Διαβάστε Περισσότερα »