ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΕΛΙΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τα μπουρμπουρέλια είναι μίγμα διαφόρων δημητριακών όπως σιτάρι, καλαμπόκι, φασόλια, φακές, ρεβύθια, κουκιά, μπιζέλια τα οποία μαγειρεύονται παραδοσιακά στην Κεφαλονιά την ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου (21 Νοεμβρίου). Το έθιμο αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι η γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου βρίσκεται ακριβώς στο μέσον της εποχής της σποράς και γι΄ αυτό η Παναγία …

ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΕΛΙΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2021 – 2022

Κατά τη σχολική χρονιά 2021-22 πραγματοποιήθηκε σειρά  εκπαιδευτικών, κοινωνικών και επιμορφωτικών δράσεων εντός και εκτός του χώρου του σχολείου, με στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων και της συνολικής ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών μας και την ενίσχυση της συνεργασίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων με την ευρύτερη τοπική κοινότητα.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην κοινότητα των Μεσοβουνίων για να τιμήσουμε την επέτειο του 1821. Με το τέλος της παρέλασης οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μαζευτούν στο χώρο του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων όπου θα προσφερθούν κεράσματα από το Δήμο Σάμης.