Εκπαιδευτική εκδρομή της ΣΤ’ τάξης στην Αθήνα

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Στ’ τάξης, σε συνεργασία με τους συνομηλίκους τους από τα δημοτικά σχολεία Πόρου, Σάμης και Πυλάρου, ζήσανε μια αξέχαστη διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην καρδιά της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, οι μαθητές επισκέφτηκαν με ενθουσιασμό το XPLORE Entertainment Center, όπου συμμετείχαν σε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που ανοίγουν νέους ορίζοντες γνώσης.

Το πρώτο πρόγραμμα επικεντρώθηκε στον κόσμο του ανθρώπινου σώματος, του νερού, του ήχου, του αέρα και της ενέργειας. Με διαδραστικά παιχνίδια, οι μαθητές εξερεύνησαν αυτές τις έννοιες, ενισχύοντας την κατανόησή τους με διασκεδαστικό τρόπο.

Στο δεύτερο πρόγραμμα, οι μαθητές περιηγήθηκαν σε 20 εντυπωσιακές δεξαμενές, όπου ανακάλυψαν τον κόσμο της θαλάσσιας ζωής με πάνω από 2.000 ψάρια, καρχαρίες, σαλάχια, βασιλικούς κάβουρες και άλλα μοναδικά πλάσματα.

Την επόμενη ημέρα, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο πολιτιστικό παρελθόν, επισκεπτόμενοι το Μουσείο της Ακρόπολης και ανακαλύπτοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Στη συνέχεια, θαύμασαν από κοντά τον Παρθενώνα. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον εσωτερικό χώρο της Βουλής των Ελλήνων και με μια ευχάριστη βόλτα στον Βοτανικό Κήπο, προσφέροντας στους μαθητές μια πλήρη εμπειρία παιδαγωγικής και πολιτιστικής αξίας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές ενισχύθηκαν όχι μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης και της κοινωνικοποίησης αλλά και στον πολιτιστικό τους πλούτο, δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις από αυτή την εκπαιδευτική περιπέτεια.